Recepti

Škotska jaja

By 17/02/2020 20 veljače, 2020 No Comments

Sastojci:

  • 8 Perfa jaja
  • 450 g mljevene piletine
  • 2 žličice soja umaka
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice rižinog octa
  • pola žličice mljevenog papra
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 2 žlice brašna
  • 120 g krušnih mrvica
  • 2 žličice sol

Priprema:

U velikoj posudi pustite vodu da provrije. Šest jaja stavite u vodu i kuhajte ih 5 minuta. U velikoj posudi pomiješajte piletinu, šećer, soja umak, rižin ocat i đumbir. U tri manje posude pripremite brašno, preostala dva jaja i krušne mrvice. Piletinu podijelite u osam jednakih dijelova. Kuhana jaja ogulite i omotajte ih mljevenom piletinom. Uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mrvice. Pržite ih u dubokom ulju 5-6 minuta dok ne poprime zlatnu boju.