Potrebne namirnice za biskvit:
- 5 Perfa jaja
- 7 žlica šećera u prahu
- 3 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kakao praha ili naribane čokolade ako želite svjetli biskvit
- 1 mala žlica praška za pecivo
- 2 žlice mlake vode
Postupak:
Izmiksati žutanjke, šećer, brašno, prašak za pecivo i kakao te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka.
Peći na 170° u obliku za tortu. Ako oblik nije od silikona, staviti papir za pečenje koji je prethodno nauljen ili premazan maslacem.
Kad se biskvit ohladi, prerezati ga na pola te staviti na podlogu za tortu.
Potrebne namirnice za filu:
- ½ kg kestena
- 10-18 dag maslaca (shodno ukusu)
- 10-18 dag šećera u prahu (shodno ukusu)
- Malo ruma
Postupak:
Maslac izraditi sa šećerom u prahu i malo ruma te dodati očišćeni kuhani kesten i sve izmješati mikserom.
Na donju polovicu torte staviti filu ravnomjerno po cijeloj površinii poklopiti gornjom polovicom.
Potrebne namirnice za glazuru:
- 5 dag čokolade za kuhanje
- 3 žlice šećera u prahu
- 5 dag maslaca
Postupak:
Čokoladu natrgati na kockice i zajedno s maslacem i šećerom te malo vode rastopiti na pari.
Preliti preko gornjeg dijela torte.
Izmikasti vrhnje za šlag te ukrasiti tortu ili poslužiti sa strane kao dodatak torti.
Alternativno umjesto čokoladne glazure cijelu tortu premazati šlagom.
DOBAR TEK ŽELI VAM PERFA 🙂